• Dansk
 • Svenska
 • Norsk
Skandinaviens
Cuba Specialist

Visum til Cuba

Nordmenn skal ha turistvisum ved reise til Cuba. Vi inkluderer alltid visum i reisene våre. Vi kan også hjelpe med turistvisum dersom du reiser på egen hånd. Vi behøver kun et bilde av passet ditt. Passet skal være gyldig minimum til hjemreise datoen. Prisen for denne tjenesten er DKK 585 pr person og inkluderer frakt og ekspedisjonsgebyr. Du kan bestille turistvisum HER.

Turistvisum til Cuba er gyldig i 90 dager (gyldig fra 1. november 2022) fra innreise til landet, og kan forlenges lokalt i ytterligere 90 dager (gyldig fra 1. november 2022) ved immigrasjonskontoret i Havanna.

Visum til Cuba koster DKK 585 kroner pr. person + DKK 250 i administrasjon og sporbar forsendelse. Dette er den enkleste og raskeste måten å få visum til Cuba på. Svane Reiser lager turistvisum til dere uansett om reisen er kjøpt hos oss eller ikke. (skal helst bestilles senest 21 dager før avreise, da det er et fysisk dokument som skal sendes pr. post).

Sånn fungerer ditt cubanske visum

Et cubansk turistvisum er et originalt dokument som skal utfylles før avreise. Visum skal være utfylt av en offisiell utsteder, enten for hånd eller med skrivemaskin, og utsteders stempel skal være på baksiden av formularet. Det cubanske visum er et løst dokument som man legger i passet sitt. Visumet skal avleveres ved utreise, så ta godt vare på det i løpet av ferien.

Turistvisum til Cuba er udatert og er gyldig i 30 dager fra innreisedato til Cuba. Hvis du skal være på Cuba lenger enn 30 dager, skal du fornye ditt visum lokalt (maks 30 dager ekstra).
Allerede ved avreise fra Norge er det nødvendig å ha ditt visum klart, da flyselskapene har lov til å avvise deg ved innsjekk hvis du ikke kan fremvise et turistvisum.

Kan jeg få laget visum, hvis jeg ikke har norsk pass?

Vi kan lage turistvisum til de fleste nasjonaliteter med unntak av noen få nasjonaliteter:

Kamerun, Eritrea, Etiopia, Ghana, Guinea, Kenya, Nigeria, Sierra Leone, Somalia, Afghanistan, Bangladesh, Filippinene, India, Nepal, Pakistan, Sri Lanka, Irak, Iran, Syria , Jemen. Personer med disse nasjonaliteter bør kontakte den cubanske ambassaden i Oslo.

Det er ditt eget ansvar å sikre at du overholder inn- og utreiseregler uansett hvilket pass og hvilken nasjonalitet du har.

Ved ankomst til Cuba

Ved ankomst til Cuba skal man gjennom immigrasjonen. Her behøver du ditt visum. Myndighetene stempler ditt visum og samler ofte den ene halvdel inn. Den andre halvdelen skal du passe godt på under ferien på Cuba, da den skal avleveres ved utreise.

Jeg har mistet mitt visum i ferien – hva gjør jeg?

Hvis du uheldigvis skulle miste ditt visum i løpet av ferien på Cuba, skal du kontakte de lokale myndighetene. Her vil du kunne kjøpe et nytt visum, og prisen varierer, avhengig av hvem som hjelper deg.

Visum til Cuba fra USA

Hvis du skal reise til Cuba fra USA, krever det et annet visum enn det normale turistvisum. Vi har via vår samarbeidspartner i USA og Cuba fått mulighet for å tilby dette spesielle visum til skandinaviske statsborgere. Visaet koster DKK 1.385,- pr. visum + rekommandert forsendelse DKK 250,- og kan bestilles her.

Mange amerikanske flyselskap tilbyr dette visum til en mye lavere pris, så vi anbefaler at du først undersøker om du kan kjøpe det hos dem når du skal fly fra USA.

Viktig informasjon

 • Visum er obligatorisk på reiser til Cuba. Hvis du ikke har med visum til Cuba, kan du nektes å gå ombord på flyet.
 • Visum er kun gyldig med en hjemreisebillett.
 • Visum gir opphold i 90 dager. Dette kan forlenges med 90 dager på Cuba. 
 • Hos Svane Reiser slipper du behandlingstid. Andre byråer leverer og henter visum ved ambassaden, dette tar tid og mellomledd skaper misforståelser.
 • Vi selger turistvisum som angitt i kontrakten med de cubanske myndighetene. Det vil si at våre visum er de samme som dem de utsteder hos den cubanske ambassaden i Oslo. 
 • Visumet er et løst dokument (skal ikke limes inn i passet) som man tar vare på helt til hjemreisen.
 • Visumet til Cuba er gyldig til 3 måneder før passets utløpsdato. Det vil si, at du kan ankomme til Cuba når som helst - så lenge du har samme passnummer som på visum. De 90 dagene løper fra ankomst på Cuba.
 • Man trenger visum til Cuba hver gang man ankommer landet. Hvis man flyr fra Cuba til et annet land og deretter tilbake til Cuba, skal man ha et et nytt visum til Cuba (med mindre man er i transitt og ikke forlater flyplassen).
 • Ingen vaksiner er påkrevd for å besøke Cuba.
 • Man skal ha gyldig reiseforsikring (obligatorisk). Hvis man blir bedt om å fremvise dokumentasjon på forsikring ved ankomst Havanna, og ikke har denne tilgjengelig, kan immigrasjonsmyndighetene pålegge deg å tegne en dyr forsikring på flyplassen. Det anbefales å ha med oversikt over hva forsikringen dekker på engelsk. 
bubble