• Dansk
 • Svenska
 • Norsk
Skandinaviens
Cuba Specialist

Visum til Cuba

Når man har kjøpt reisen til Cuba, melder spørsmålet seg gjerne – skal jeg ha visum for å reise til Cuba?

Svaret er JA, det skal du! 

Man skal ha turistvisum når man reiser fra Skandinavia til Cuba. Du kan kjøpe turistvisum til Cuba hos Svane Rejser, vi sender det hjem til deg i din postkasse, det er praktisk og enkelt.

OBS

Vi gjør jobben for deg, så du er sikker på at ditt visum til Cuba er utfylt korrekt.

Enkelte utstedere av visum til Cuba sender dere et blankt visum, hvor du selv skal utfylle de korrekte data fra passet ditt.
Hos Svane Reiser stempler og utfyller vi ditt visum og dobbeltsjekker det hele før vi sender det til deg. På denne måten er du helt trygg på at visum er utfylt korrekt og uten korrigeringer som ikke aksepteres ved check in på flyplassen. Det er viktig at ditt visum er helt korrekt utfylt, fordi flyselskapene ikke lar deg starte flyreisen uten gyldig visum.

Dette gjør du for å søke om turist visum til Cuba 

Visum til Cuba koster DKK 585 kroner pr. person + DKK 150 i administrasjon og forsendelse. Dette er den enkleste og raskeste måten å få visum til Cuba på. Svane Reiser lager turistvisum til dere uansett om reisen er kjøpt hos oss eller ikke. (skal helst bestilles senest 21 dager før avreise, da det er et fysisk dokument som skal fremsendes pr. post).

Sånn fungerer ditt cubanske visum

Et cubansk turistvisum er et originalt dokument som skal utfylles før avreise. Visum skal være utfylt av en offisiell utsteder, enten for hånd eller med skrivemaskin, og utsteders stempel skal være på baksiden av formularet. Det cubanske visum er et løst dokument som man legger i passet sitt. Visumet skal avleveres ved utreise, ta godt vare på det i løpet av ferien.

Turistvisum til Cuba er datoløst og er gyldig i 30 dager fra innreisedatoen til Cuba. Hvis du skal være på Cuba lenger enn 30 dager, skal du fornye ditt visum lokalt (maks 30 dager ekstra).
Allerede ved avreise fra Norge er det nødvendig å ha ditt visum klart, da flyselskapene har lov til å avvise deg ved innsjekk hvis du ikke kan fremvise ditt turistvisum.

Kan jeg få laget visum, hvis jeg ikke har norsk pass?

Vi kan lage turistvisum til de fleste nasjonaliteter med unntak av noen få nasjonaliteter:

Kamerun, Eritrea, Etiopia, Ghana, Guinea, Kenya, Nigeria, Sierra Leone, Somalia, Afghanistan, Bangladesh, Filippinene, India, Nepal, Pakistan, Sri Lanka, Irak, Iran, Syria , Jemen.

Personer med disse nasjonaliteter bør kontakte den cubanske ambassaden i Oslo

Det er ditt eget ansvar å sikre at du overholder inn- og utreiseregler uansett hvilket pass og hvilken nasjonalitet du har.

Ved ankomst til Cuba

Ved ankomst til Cuba skal man gjennom immigrasjonene. Her behøver du ditt visum. Myndighetene stempler ditt visum og samler ofte den ene halvdel inn. Den andre halvdelen skal du passe godt på under ferien på Cuba, da den skal avleveres ved utreise.

Jeg har mistet mitt visum i ferien – hva gjør jeg?

Hvis du uheldigvis skulle miste ditt visum i løpet av ferien på Cuba, skal du kontakte de lokale myndigheter. Her vil du kunne kjøpe et nytt visum, og prisen varierer litt avengig av hvem som hjelper deg.

Visum til Cuba fra USA

Hvis du skal reise til Cuba fra USA, krever det et annet visum enn det normale turistvisum. Vi har via vår samarbeidspartner i USA og Cuba fått mulighet for å tilby dette spesielle visum til skandinaviske statsborgere. Visaet koster DKK 1.385,- pr. visum inkl. forsendelse, og kan bestilles her.

Mange amerikanske flyselskap tilbyr dette visum til en mye lavere pris, så vi anbefaler at du først undersøker om du kan kjøpe det hos dem når du skal fly fra USA.

Viktig informasjon

 • Visum er obligatorisk på reiser til Cuba. Hvis du ikke har med visum til Cuba, kan du nektes å gå ombord på flyet.
 • Visum er kun gyldig med en hjemreisebillett.
 • Visum gir opphold i 30 dager. Dette kan forlenges med 30 dager på Cuba. 
 • Hos Svane Reiser slipper du behandlingstid. Andre byråer leverer og henter visum ved ambassaden, dette tar tid og mellomledd skaper misforståelser.
 • Vi selger turistvisum som angitt i kontrakten med de cubanske myndighetene. Det vil si at våre visum er de samme som dem de utsteder hos den cubanske ambassaden i Oslo. 
 • Visumet er et løst dokument (må ikke limes inn i passet) som man tar vare på helt til hjemreisen.
 • Visumet til Cuba er gyldig til 3 måneder før passets utløpstid. Det vil si, at du kan ankomme til Cuba når som helst - så lenge du har samme passnummer som på visum. De 30 dagene løper fra ankomst på Cuba.
 • Man trenger visum til Cuba hver gang man ankommer landet. Hvis man flyr fra Cuba til et annet land og deretter tilbake til Cuba, skal man ha et et nytt visum til Cuba (med mindre man er i transitt og ikke forlater flyplassen).
 • Ingen vaksiner er påkrevd for å besøke Cuba.
 • Man må ha gyldig reiseforsikring (obligatorisk). Hvis man blir bedt om å fremvise dokumentasjon på forsikring ved ankomst Havanna, og ikke har denne tilgjengelig, kan immigrasjonsmyndighetene pålegge deg å tegne en dyr forsikring på flyplassen. Det anbefales å ha med oversikt over hva forsikringen dekker på engelsk. 
bubble