• Dansk
  • Svenska
  • Norsk
Skandinaviens
Cuba Specialist

Transport på Cuba

Turistbussene på Cuba forbinder alle de populære reisemålene

For dem som selv vil reise rundt på Cuba uten at det skal koste en formue, er turistbussen en godt og billig alternativ.

Vi benytter som regel Viazul, som er et busselskap med litt mer komfort enn andre lokale busser i Cuba.

Bussene har aircondition, som ofte er litt for effektive, så det anbefales å ta med en genser inn i bussen. Ombord på bussene er det ofte mulighet for å kjøpe brus, øl og vann. Bussene har ikke altid toalett, men sjåføren stopper underveis på lengre turer.

Det er flere avganger per dag imellom de større byene, og vi planlægger naturligvis reisen sånn at dere får mest mulig ut av reisen.

 


Privatsjåfør - Kom helt tett på det autentiske Cuba

En Cuba rundreise med privat sjåfør en fantastisk måte å bli kjent med landet på.

På de fleste reiser til Cuba velger gjestene våre å bo flere steder, og ønsker man en opplevelse litt utenom det vanlige, gir en rundreise med en privat sjåfør noen helt særlige opplevelser.

Noen strekninger kan være lange, og hvis man benytter de klassiske turistbussene blir man kjørt fra A til B. Det er naturligvis praktisk, men har man lyst til å stoppe underveis eller kjøre en liten omvei for å se noe av det som turister normalt ikke opplever, er en reise med privat sjåfør det helt riktige.

Med sjåfør har man også mulighet for å lære mer om den cubanske dagligdagen. Vi samarbeider med engasjerte cubanere som livlig kan fortelle om de kulturelle forskjeller og gi dere innsikt i det cubanske liv, som står i stor kontrast til vår tilværelse.

Dere kan velge å kombinere de fleste av våres Cuba reiser med alt fra tre dager med privatsjåfør til under hele oppholdet. Det er helt opp til dere.

Vi sammensetter Cuba reisen for dere med overnattinger og transpost med privat sjåfør etter eget ønske. 

Bensin, forsikring, overnatting for sjåfør samt mat er inkludert i prisen når man leier bil med sjåfør. Drikkepener er ikke inkludert. Vi anbefaler rundt CUC 10 per dag. 


Leiebil

Hva er inkludert i billeien?

  • Ubegrenset kilometer

Når man leier bil på Cuba er det som regel ikke inkludert noe i leien annet enn fri kilometer. 

Hva er typisk ikke inkludert?

Det er lovpliktig å tegne en kaskoforsikring ved avhentning som koster fra 25 CUC om dagen – mer ved større biler. Dette gir en selvrisiko på 0,- kr og dekker også ved personskader.

• Full tank med bensin ved avhentning av bilen. Denne takseres etter litertaksten på dagen.

• Avhentningsavgift hvis avhentning på flyplassen. 

• Ekstra bilfører

• Forsikring

Det er som utgangspunkt ikke mulig å kjøpe en forsikring på stedet som i tillegg dekker skader på dekk, vinduer, osv. Dette skal tegnes hjemmefra igjennom eget forsikringsselskap.

Vær oppmerksom på at det kan være en ansvarsfraskrivelse ved tyveri av lydutstyr og dekk i Cuba, og her må vi igjen henvise til eget forsikringsselskap.

bubble