• Dansk
  • Svenska
  • Norsk
Skandinaviens
Cuba Specialist

Gjestene sier


Kjenner du Cuba Reiser?

Vi er en del av det danske reisebyrå Svane Rejser, som i over 30 år har spesialisert seg på reiser til Cuba

Du kan lese mer om oss på den danske Trustpilot

Se alle våre reiser til Cuba her


25. februar 2020.

Hei Gry!

Tusen takk for en veldig flott reise til Cuba! 
Vi er veldig fornøyd med hele opplegget. Vi har opplevd og sett veldig mye, så vi holder fortsatt på med å fordøye inntrykkene. Vi valgte denne turen fordi vi ville oppleve mest mulig av Cuba og det innfridde!

Cuba er et flott land og vi er veldig glad for at vi fikk muligheten til å besøke det. Selv om det er fattigdom der, var likevel folkene vi møtte blide og hyggelige. Alle overnattingsstedene var veldig bra.
Det var mange høydepunkter, men spesielt Vinales med naturen og veggmaleriet var flott. 

Det eneste vi har å bemerke er at gruppa på 30 var for stor. Stor honnør til Elin som greide å holde styr på hele flokken! Elin var en kjempeflink og hyggelig guide med stor kunnskap om Cuba. 

Hilsen fra Sidsel og Raymond


25. februar 2020.

Hei Gry,

Dere får vår varmeste anbefaling som reiseselskap.

Cuba
Nydelig på sin måte. Fra å ha vært et så «isolert» land er det rart at menneskene smiler og ser godt fornøyde ut. Som tidligere nevnt er vi ivrige hobbyfotografer og vi ville se Cuba med våre øyne. Tiden i Havanna kunne jeg godt doblet, det var mye i byens omegn vi ikke tenkte på å besøke, fordi vi hele tiden oppdaget nye ting i gamle Havanna.

Vi kan anbefale flere spisesteder i Havanna
Habana 61 god mat og en herlig aircondition
La Bodeguita Del Medio, 5 Esqvinas Trattona, Restaurante Antojos, Del Fente og Fajoma, alle er bra!
I Trinidad fant vi en restaurant like ved Plaza Major, det var bar i 1. Etg og spisested på taket. Tror den heter noe lignende Obhazaza Bar Restaurante, der ble vi så fornøyde. Vi spiste her 3 ganger. Idyllisk plass, passet fint med vårt nærmiljø og god servering og mat.

Casaer
La Embrella i Havana, rent, pent, fine rom, litt tungt med koffert opp smale trapper.
Casa Maria Louisa, Vinales: Deilig rom på bakkeplan, rent og pent.
Casa Tiki: Litt trangt rom, men gikk greit pga en gang hvor vi kunne ha koffertene. Pent og
Casa Blue i Trinidad: Pent og rent, ikke aircondition, bare vifte, ble veldig varmt.
God frokost på alle steder, hyggelige drivere:)

Guide i Havana, kunnskapsrik, snakket dansk, behjelpelig
På den guidede turen, 1. dagen, fikk jeg skulderen ut av ledd, da vi skulle gå trappene ned fra Hemingway`s rom. Jeg holdt på å falle i trappen, men fikk holdt igjen med armen. Jeg gjenvant balansen, men skulder ut av ledd. Det var smertefullt, guiden fikk ordnet med transport og tok oss med til Clinique Central Cira Garcia. Utrolig glad for at guiden var med. Dette «legesenteret» hadde ikke noe samarbeide med min reiseforsikring, og jeg hadde ikke Pesos, men fikk betalt med MasterCard.

Disse på arbeidet på dette legesenteret/hospitalet var meget dyktige, sympatiske, forståelsesfulle og hjelpsomme Først en undersøkelse av skulder, deretter røntgenbilde, 3 leger som dro skulder ut av ledd for så å sette den riktig på plass, nytt røntgenbilde for å konstanterer at alt var bra. Meget dyktige, norske leger har noe å lære.

Bilturen med sjåfør
Vi ble overrasket da denne blide mannen dukket opp for han kunne IKKE et ord engelsk. Men han var en dyktig sjåfør, flink til å få tak i servitører eller andre som også snakket spansk og engelsk, som da kunne være tolk. Han var veldig presis på tid :) Alltid blid og forstod etterhvert at vi ikke var helt «vanlige» turister. Vi elsker gatefotografering, ikke så opptatt av turiststedene. Men vi til en god miks, Vi tegnet, brukte fingerspråk, og snappet opp noen spanske ord etter hvert. Vi er superfornøyde med tur og opplegg. Litt vanskelig å finne Hotel Plaza, vi forventet en bygning under restaurering, men har stod det «innkastere» i døren som viste oss vei til heisen og det fungerte bra.

VIP loungen fungerte bra. Ble litt overrasket da vi kom av flyet og at det var ei dame som stod med en plakat med navnet mitt på, da følte jeg meg veldig VIP. Ha,ha.

Da har jeg/vi fått notert ned litt av våre opplevelser.

Med vennlig hilsen

May Britt Sørensen


18. februar 2020

Hei Gry,

Må få si at vi sitter igjen med masse flotte minner fra et svært annerledes land. 

Totalt sett var vi meget godt fornøyd med turen og kan trygt anbefale dere som reiseoperatører!

Vi var veldig spente på hvordan vi skulle finne fram fra det ene til det andre stedet og til turene vi skulle være med på, men det gikk utrolig bra! Opplegget som var laget for oss var meget bra og når vi kom til et nytt sted med buss, sto det en klar med et ark med navnet vårt på og vi ble fulgt til døra der vi skulle bo. Taxien som skulle hente oss til flyplassen når vi skulle hjem, sto klar utenfor der vi bodde et kvarter før avtalen til og med! 3 middager fikk vi på kjøpet også siden vi hadde fått beskjed om at der vi bodde i Vinales, var det bare frokost inkludert. Da vi skulle reise derfra, sa de at det var middag inkludert også! 

At syklene vi brukte var helt utslitt og hestesalene likeså får vi ta som en del av opplevelsen:). Litt repeterende var det at det på hesteturen, gåturen og sykkelturen var sigarproduksjon og kaffeproduksjon det store temaet når vi hadde stopp, så det lærte vi grundig.

I løpet av oppholdet var vi på internett to ganger for å sjekke mail og litt nyheter. Da vi kom til Amsterdam på hjemveien, koblet telefonen seg på vanlig nett igjen og jeg fikk da opp en mail som var sendt meg fra KLM dagen før. Der sto det at flyet til Sandefjord muligens ville bli kansellert pga uvær og at vi burde se etter andre muligheter. Akkurat det reagerte vi på, siden Cuba er et land nesten uten internett! En slik beskjed bør derfor sendes som en sms til passasjerer på Cuba! Flyet til Norge gikk heldigvis som det skulle.

En ting vi gjerne skulle hatt med, var et par skikkelige headsett til flyturen. De øreproppene man får utdelt på flyet var dårlige engangs-utgaver slik at det ble en dårlig opplevelse å se på film i mange timer. Var litt misunnelig på dem som plugget i sine egne store headsett… Det skal vi ta med neste gang!

Mvh Kari og Sverre


Oktober 2019

Hei Gry, 

Da er vi tilbake fra fantastisk tur til Cuba. Takk for flott forberedelse og tilrettelegging. Opplegget gled perfekt hele tiden.

Sykkelturen var helt fantastisk. Her ble gruppen vår økt opp med en tysk turist med egen tyskspråklig guide. Vi ble en herlig gjeng. Bussen lå aldri mer enn  200 meter bak oss på sykkeltetappene (litt komisk, men trygt om noe skulle skje). Syklene var av god kvalitet og ble individuelt tilpasset før turen startet.

Hotellene på runden var av variabel kvalitet, men helt OK. På alle casas particulares var det høy kvalitet og standard.

Guidene var flott gutter. Flinke i språk og tilrettela på på en god måte.

Varadero:

Ble gode dager med sol, bad og relax. Flott hotell, behagelig på alle vis. Fin avklimatisering før sykkelturen.

Været:
Vi var jo litt usikre på hvordan vi skulle påvirkes av regntiden. Første to dager på Varadero hadde vi et par tordenbyger. Ellers regnet det litt om natta på sykkelturen. Så det gikk helt fint

Så vi var enige om at vi måtte sende dere en stor takk.

Vil anbefale dere til alle vi kan

Hilsen

Egil og Ingunn


Hei Gry,

Jeg deler gjerne våre opplevelser med dere. Det har vært en fantastisk tur. Vi ble møtt på flyplassen og kjørt tibake 11 dager senere. Alt som dere har hatt planlegging og bestilling over har vært perfekt. Busser kom innenfor forventet ventetid (så vidt) og på Playa Ancon måtte ungdommenes 2 rom byttes pga aircondition problemer, men det gikk ganske lett å få bytte. Stranden i Playa Ancon var kjempefin og flott å spasere langs.
Casa Bella Trinidad i Trinidad var fint, komfortabelt og veldig vennelig og hyggelig.
Casa Azul i Havana var i en klasse for seg selv. Det var vennlige og hyggelige ansatte. Interiøret var nspirerende og variert og vi fikk flotte rom.

Vårt inntrykk av Cuba var litt sjokkerende de første dagene. Vi fløy inn fra Bogota, Colombia med overskyet vær og 16 grader og til Havana i stekende sol og mellom 35 og 45 grader. Det betydde at det var varmt og ganske mye lukter. Vi brukte et par dager på å finne oss tilrette. ungdommenevåre reiste til Vinales mens vi to godt voksne reiste til Trinidad. Vi skulle ikke mere enn ut av Havana før opplevelsen av at folk hadde det litt bedre. Trinidad fremsto som nesten velstående sammenlignet med det vi fikk sett av Havana.

Uansett så frister reisen til gjentakelse. Det handler i stor grad om god hjelp fra dere med det praktiske. Vi har satt veldig stor pris på hjelp og også fornuftige og gode råd.

Ungdommene våre prøvde seg på en uplanlagt reise til Vinales og ble nok ganske frustrerte over busskøer, drosjer som ikke holder avtaler etc.

Vi likte oss godt på Memories de Trinidad i Playa Ancon, men vi kan nok anbefale at rommene over bakkeplan er veldig mye bedre enn de som ligger på bakken. Hvis det er mulig bør man bestille rom i 2. og 3.etasje.

Tusen takk for hjelp og bestillinger.

Vennlig hilsen,

Tora


Hei Gry!

Vår tur til Cuba ble en våre absolutt beste ferieturer!

På forhånd hadde du gitt positiv omtale av reiselederen så det skapte jo noen forventinger.

Men reiselederen overgikk alle våre forventninger. Hun var rett og slett svært bra !

Inger har et vinnende vesen og et svært godt humør.  Hun var hele tiden i forkant av det som skjedde og leverte service på høyt nivå.  Ofte skjønte hun hva vi hadde behov for før vi forstod det selv, og hun hadde en genuin trang til å vise oss det ekte Cuba.

Underveis gjorde hun enkelte små endringer i programmet som helt klart gjorde turen enda bedre for oss.  Hun var opptatt av at alle skulle ha det bra, og hennes bakgrunn som sykepleier kom  også godt med.  Vi ble nærmest litt bortskjemt :-)

Dette er vår andre tur med Svanereiser, og det blir sannsynligvis ikke den siste -  da aller helst med Inger som reiseleder :-)

Det var rett og slett veldig kjekt å være på tur med Inger ! Vi gir henne de aller beste anbefalinger.

Dere ønsker å få tilbakemelding på selve turopplegget og reisen, så vi tar med et par punkt som vi tror hadde toppet turen ytterligere:

Besøket i hotellrommet til Hemingway kan utelates til fordel for egentid i Havanna.

  • Lunch i fiskerlandsbyen Cojimar anbefales erstattet med mer tid i Havanna. Og gjerne med lunch utendørsJ  (vi vestlendinger er opptatt av å kunne sitte ute, så gjerne flere utendørsrestauranter )
  • Den første fotturen til saltvannsgrotten kan gjerne erstattes med litt mer tid til å se Cienfuegos 

Da vi dro fra Havanna etter tre dager, kjente vi på at vi skulle hatt mer egentid til å bli kjent med byen– derfor var vi veldig glad for at vi hadde utvidet turen med to dager.  Disse tilbrakte vi i den gamle bydelen i Havanna, og syntes det var utrolig fint å kunne rusle rundt og bli kjent på egenhånd.

Flyturen med KLM var veldig bra.  Tror at de som reiste med Air France ikke var så fornøyde.  Dette bekrefter min tidligere oppfatning av disse to flyselskapene.

Den cubanske guiden, Rafael, var et levende leksikon.  Til tross for litt vel mye datoer, så var han en veldig engasjert , blid og  positiv guide.  Han fortalte oss mye historie (litt forsvant i dårlige høyttalere på bussen) og han gjorde virkelig sitt ytterste for å vise oss Cuba.

Han må dere fortsette å bruke !

Vi synes vi fikk god forhåndsinformasjon om turen, og servicen har vært topp.

Hilsen A


Hei Gry. 

En liten hilsen fra oss etter Cuba turen 5.til 16.desember. Alt fungerte veldig bra for oss på denne turen.

Fly med mellomlandinger og transport med taxi og buss var bra organisert. Fikk oss også et par turer med gode gamle Amerikanske biler.

Fant kontoret i Havanna og kom oss på Tropicana Cabaret. (veldig bra)   Kjørte litt rundt med «hopp on hopp off buss» og fikk gjort oss litt kjent med Havanna.

Var på Floridita vor vi både spiste og drakk. (Ernst Hemmingvey)  Ellers litt rundt om kring til fots, gøy å bare være i Havanna.

Innkvarteringen i Havanna funket bra, trivelig sted med imøtekommende trivelige folk.

Buss til Varadero funket bra med en kunnskapsrik gaid som pratet i vei.

Blau Varadero er nok et bra alternativ , snakket med  turister som ikke var like fornøyde med andre hoteller.

Bra service, god mat  og stort sett  bra show på kveldene.  Flott bassengområde og en fantastisk strand.

Fikk oss også noen turer rundt i området, var i Varadero Marina og byen Varadero.

Kjempe vær bortsett fra et par dager med litt regn.

Funket bra med vekslingskontoret ved flyplassen og bra med minibanker både i Havanna og på Varadero.  Smart å sørge for å ha nok 1 og 3cuc i lomma til tipps.

Vi opplevde at det kanskje ikke er så vanskelig som tidligere å få tak i ting og tang.

Bra med butikker i bestemte strøk av Havanna, også på Varadero.

Vi er godt fornøyd med denne reisen.

Hilsen

S.

Se alle våre reiser til Cuba her


Kjære Isabella,

Tusen, tusen hjertelige takk for det arbeidet du gjorde i forkant av vår tur!!!  Den var helt fantastsik, og alt gikk knirkefritt.  Skulle det stå en sjårfør klar klokken 8 om morningen, så gjorde det det.  Med en hvit bil, og en hyggelig, oppegående, kunnskapsrik sjåfør.  Noen dager var vi alene i bilen (luksus!!!!), noen ganger i hyggelig selskap med andre.  Må få lov til å skryte av de utrolige sjåførene, noen av de ga seg ikke før vi f.eks virkelig hadde forstått det geniale ved obsvervatoriet til Mayanene osv.

Første dagen hadde vi en utrolig guide; Rodolfo het han.  Det eneste jeg virkelig angrer på på turen, er at jeg ikke ga han mer i tips!!!  Det var første dagen, og jeg var ikke kommet helt inn i dette med tips, men er det noen som virkelig hadde fortjent det, så var det han.  Dersom det er en mulighet for å få sendt det til han, vil jeg gjerne det.  Vi var de eneste i bilen, og han kjørte oss til en Cenote, hadde aldri spurt om det, dersom du ikke hadde fortalt om det, tusen takk, det var MAGISK!!!  Et av de virkelig store øyeblikkene på turen!!

Turen var så fint satt sammen, så variert, så interressant, jungel, Maya, sjø, paradis-strender-maten, og ikke minst menneskene!!!  Mexicanerne var gjennomført fantastisk hyggelige!!!!  Alltid!  Et smil ble alltid gjengjeldt med et smil, trengte vi hjelp fikk vi det på flekken, vi følte oss aldri utrygge.  På Holbox ble vi kjent med de som påsto at de lagde Mexicos beste pizza, og det tror jeg de hadde rett i at de gjorde, der var vi flere ganger.  Cancun var ikke det helt store for meg, men Sakarias syntes det var helt topp med svømmebasseng og all inclusive.  Vi tok en tur med katamaran og snorklet, og det var fint.  Er veldig glad i å snorkle.

For å svare på det du spør om konkret:

Reisen som helhet:  Et eventyr!!!

Flyselskapet:  Bra.  På veien til Housten var det siste turen for piloten, så det var litt ekstra stemning i flyet pga det.  Passe lenge med tid ved mellomlandingene, alt gikk knirkefritt.

Svane Rejser:  Jeg har skrytt masse av dere.  Og av deg!  Du gjorde en helt utrolig god jobb, dette er den aller best organiserte turen jeg har vært på.  Gode hoteller, gode steder, gode råd og tips! Dette ga oss utelukkende positive opplevelser.  Vi leide, som du tipset oss om, golfbil på Holbox, Sakarias fikk kjøre, og det var STORT for han!  Jeg la ut en del bilder på Facebook, tror alt skal være offentlig tilgjengelig.   

Og; fikk kanskje tre myggstikk på hele turen.  Niks problem!

Alt i alt;  En helt utrolig god reiseopplevelese, som har gitt utrolig gode minner for livet for SAkarias og meg.

Tusen hjertelige takk for den jobben du gjorde, den kunne ikke ha vært gjort bedre!!!

Varme hilsen fra

Liv-Kristine


Nå er vi tilbake fra Cuba etter å hatt en flott tur. Alle avtaler med deres samarbeidspartner Mundi har fungert utmerket.

Noen små ting:
1. Konsert med Buena Vista Social Club var for meg en liten nedtur, 5 min. med tidligere medlem ellers ny gruppe, gode men litt "daft".
2. Avreise fra Vinales kl 6:45 med ankommst 2 timer før mulig innskjekking på hotellet i Cienfuegos, virker unødvendig å måtte stå opp så tidlig (har kanskje med buss-selskapet). Ingen stor sak.
3. Tur med damplok var diesellok, men artig tur.
4. Hadde nok foretrukket å budd i byen Trinidad (toppen av byen) i stedet for strand.
Ellers må jeg takke for en vel planlagt og fungerende tur.


Hei Gry,

Da er Cubaturen vel overstått, og vi hadde en fantastisk tur
Jeg vil sende deg en stor takk for flott opplegg, god service og perfekt timing ( VI fikk jo med oss Air Force One og Obama som landet like før vår avgang også :-) ) Selv om det resulterte i en del forsinkelser, så var det greit å få med seg denne historiske hendelsen
  Mundi Tours i Havana ga også utmerket service. 
Tusen takk :-) 

Tar kontakt senere for en ny og spennende tur med Cuba reiser. Må bare spare opp litt penger :-)

Ønsker deg en fin vår  

Mvh
Solveig 


Hei Peter!

Vel hjemme etter en flott tur med Inger. 

Vi er veldig kartintersserte, så du kunne kanskje sende oss nå i ettertid?

Så kan vi få krysset av hvor vi har vært. 

mvh

Synnøve


Hei!

Vil bare gi Dere en tilbakemelding om den fantastiske reiseleder som vi hadde på turen til Cuba.

Han ønsker vi å ha oss på flere turer.  Kunnskapsrik, positive, godt humør, altså en helt fantastisk opplevelelse med

Tommy som reiseleder.

Dette var samstemt av alle oss I denne gruppen.

mvh

Åsmund


Da har vi landet og er tilbake i hverdagen :-)

Turen har var flott på mange måter. Glad vi booket overnatting og buss på forhånd.

Det gjorde turen enkel og sparte oss for mye tid i forhold til det stramme programmet vi la opp til. I etterkant, skulle jeg ønsket at vi la inn flere strand dager på slutten av turen. Cayo Levisa var flott selv om vi ikke fikk til overnatting der (de bygger og utvider ganske mye der nå)

Alt har stemt på tid og sted uten venting.

Bussene var behagelige fremkomstmidler og overnattings stedene hadde  perfekte beliggenheter. Gaia i Havana hadde perfekt beliggenhet 3 min fra Plaza Vieja og var et dansestudio på dagtid.

De var i utgangspunktet fullbooket de 3 siste nettene våre i Havana, men vi fikk leid kvistværelset så vi var super fornøyde med det. Damen i Santiaga, super søt og hyggelig.

Alle steder var flotte, noen bedre enn andre, men er 2 steder jeg ønsker å gi en tilbakemelding på.

Det er i Cienfuegos - greit stort og rent rom, men de hadde rene dyrehagen med fiskedam, akvarium, fuglebur i spiserommet + flere katter og hunder som løp rundt. Hundene gjødde gjennom natten hver gang noen gikk forbi ute (ikke koselig)

I Vinales hadde vi kakerlakk på rommet og på badet. Når vi dusjet kom det svarte kryp (små ormer)opp av sluket (ganske ekkelt)  Etter 2 netter byttet de oss til et rom ute som var nytt og flott.

Hadde bare lyst til å nevnte.

Vi har hatt en flott og annerledes tur, som var mitt i blinket for oss som ikke er så glad i gruppeturer :-)

(Danske grupper traff vi opp til flere av)

Vi hadde selv booket flybilletter og reiste via Moskva med Aeroflot - litt skeptiske, men positiv overrasket.

Gode seter og benplass, flust av nye filmer, ikke alkohol, så det ble en rolig flygning med russere og andre europeere (eneste minus - kjedelig mat, men det kan jeg leve med når bill er såpass mye billigere)


En fantastisk tur der alt gikk greit bortsett fra et halvt døgn oppkast på meg, og litt mere med magesjau på Trine. Dette medførte at det ikke ble noen sykkeltur på meg i Vinales.

Ellers fungerte alt! Suverene guider, rent og ordentlig, vennlige mennesker, facinerende historie og vakkert på tross av slitte bygninger. Alle turer/avtaler gikk som smurt, og jeg reiser gjerne dit igjen.

Masse takk for jobben du gjorde med å sette opp denne turen for oss! Supert, og jeg har allerede anbefalt Cuba reiser for mange


Vi er kommet hjem fra Argentina og kommer nå med følgende bemerkninger til Deres arrangement:
Hele reisen var en glede. Alt klaffet (transfer/hotel/utflukter o.s.v.)! Kompliment til Dere og Deres argentinske partner.

Et eksempel:
Vi ble hentet 11.nov. i Trelew (REL) kl. 7.00 og kjørt direkte til Punta Tombo. Det var i motsettning til Deres beskrivelse ingen engelskspråklig guide, noe som gjorde oss ingeting og vi klaget ikke med et ord. Neste dag var det tur til Peninsula Valdes og vi fikk overraskende en gratis ”Whale-watching-tour” (USD 90,-/pax) som kompensasjon for den ikke-engelsk-språklige guiden dagen før.

Flyene gikk helt normal hele reisen og som ekstra-present gjorde piloten på flyet fra El Calafate til B.A. etter starten en ekstra runde i 2000-metershøyde over Perito Moreno og Upsala-isbreene.

 Takk for et flott arrangement.

 H. & A. 


Vi havde en fantastisk tur.

ALT var bare i orden, og Mundi travel var meget grundige i forhold til information og meget meget venlige og hjælpsomme. 
Vi var glade for at bo privat.. De var alle steder meget venlige, imødekommende og også her hjælpsomme. 
Vi vil gerne give Jer en stor ros for at sammensætte vores rejse, og at vi fik tilsendt diverse materiale. Der har virkelig været styr på det, og vi har følt os trygge ved Jer hele vejen igennem.

Tak!

 

Se alle våre reiser til Cuba her

bubble